12 Ekim 2009 Pazartesi

Gelişen Samsun Ve Kurdele


Ne diyorlar... "Samsun gelişiyor...  Türkiye'nin ilk 10 şehri arasına giriyor... Bilmem hangi şehri geçti..."

*

Bir şehrin gelişmesi için ne gerekli?  Yatırım!  Samsun'un 6 bin kilometre asfaltlanmayı bekleyen köy yolu varken... Kayak merkezine yol... Samsun hala birleşik sınıflarda ve ikili eğitim yapan iller sıralamasında ilk 5 içindeyken... Yeni bir hükümet binası yapmak veya yapmaya çalışmak... Gelişmenin göstergesi midir?
*

Gelişmek için üretmek lazım... Samsun'da üretip... Başka şehirlere, başka ülkelere satmak! Samsun'da işsiz sayısını azaltıp, nitelikli çalışan sayısını artırmak...
*

Şöyle bir baktım arşivlere... Samsun'a son bir yılda ne temeli atılmış diye... İkinci el oto Center...
Canik Kültür Merkezi... MMO Hizmet binası... Raylı Sistem...  Bir de Baumax ticaret merkezi...
*

Peki açılışı yapılan ne var?  Vezirköprü Göl beldesinde selden yıkılan köprü... Salıpazarı Alan köyü içme suyu şebekesi... Halkbank Vezirköprü Şubesi... Bol miktarda SKM (Siyasi parti ve adayların Seçim Koordinasyon Merkezi) Kavak Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi... Çarşamba Canlı Hayvan Borsası...  Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü... Bir de Başbakanın seçimden hemen önce toplu açılışını yaptığı... Sayısının 243 olduğu söylenen... Ne olduğunu kimsenin sıralayamadığı... Köy yolu geçişi, küçük dere üzeri köprüler gibi... Belediyelerin yaptığı park bahçe düzenlemeleri gibi kurdelelik (!) işler var!

*
Tesis olarak sadece... Borsan'ın kurduğu organik Mobilya Entegre tesisi... Başka?
...
*
Hani Samsun 10-12 yıl sonra bir bakan kazandı ama... Şöyle ona bile bir büyük fabrikanın temelini atma... Bir büyük fabrikanın kurdelesini kesmeyi nasip etmediler! Aha! Süre geldi, geçiyor... Mağaza açılışlarıyla geçiştiriyorlar Samsun'un bakanını! Büyükşehir Belediyesi bile önceki Bayındırlık Bakanı'na büyük bir otel (!) temeli attırdığı halde... Bakan olan Samsun'un milletvekiline bunu bile çok görüyorlar! Bitmese de olur! Diğerleri gibi, billboardlarda bitmiş afişi olsun… Altında da ‘Samsun’a hayırlı uğurlu olsun’ yazsın yeter! Temel attırın, kurdele kestirin Samsun’un bakanına! Gelişen Samsun”u hissetsin keserken kurdeleyi… Sallarken harç dolu küreği… “Lafla Samsun gelişmez” diyen şer cephesini (!) utandırın! Hiç değilse billboardlarla, kurdelelerle, küreklerle kalkındırın (!) Samsun’u!

/Erdem EROL
12.10.2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder