11 Şubat 2014 Salı

Şu Samsun'un Hali

Ne olacak şu Samsun'un büyük umut ve emeklerle yaptığı Fuar Kongre Merkezi'nin hali. Samsun'a gerekli dedik. Yıllarca hep beraber söyledik sonra bir umut bir heyecan yaptık. Ne olacak şu Samsun'un büyük umut ve emeklerle yaptığı Fuar Kongre Merkezi'nin hali.  Samsun'a gerekli dedik. Yıllarca hep beraber söyledik sonra bir umut bir heyecan yaptık. Şimdi her gün perdey pey koca binanın işe yarar aksamları gidiyor. Daha doğrusu götürülüyormuş.

TSO'nun Meclis Toplantısı'nda Başkan Murzioğlu'da bu konuda oldukça dertliydi. Meclis üyelerine "Adam da tuttuk ama her gün bir tarafını götürüyorlar. Neredeyse kapıdaki bekçiyi de götürecekler” diye yakındı. Şaşırdık kaldık.  Şimdi güler misin, ağlar mısın?  Ne garip bir memlekette yaşıyoruz. Koca bina Samsun'un gözü önünde hırsızlar tarafından taksit taksit götürülüyor. Bize yakınmak kalmış. Türkiye'de hırsızlar tarafından soyulsun diye yapılmış bir başka Fuar ve Kongre Merkezi binası yoktur herhalde. Başkan ise binadan geçmiş artık kapıdaki bekçilerinin götürülmesinden korkar olmuş. TSO Başkanı Murzioğlu'nun bu açık itirafı ardından İHA'dan bir haber. Vali Hüseyin Aksoy, "Samsun'da asayiş olaylarında azalma var" dedi. Ne diyelim tam bir Karadeniz fıkrası…

Bu arada işin ilginç yanı koruyamadığımız binaya işletmeci de bulamadık. Yer ihaleye çıkarılmış ama talipli yok. Murzioğlu, bir kez daha ihaleye çıkacaklarını daha olmazsa "Meclisten izin alıp işletmeciliğini belki bizler yapabiliriz" bile dedi. Demesi ne dedi de Bence bu da zor. Çünkü nedenini de yine kendi açıkladı.  Meclis üyelerine oturumlara katılmadıkları için  " 78 Meclis üyesinden ancak 8'i geliyor. O zaman buralara niye geliyorsunuz, bunu anlamıyor ve bilmiyorum" diye sitem etti.  Bu zaten hep böyledir. İnsanlar bir yerlere talip olurlar ama sonra kenara çekilir otururlar. Yük başkanın ve yanında bir iki arkadaşının sırtına kalır. Bunun sonunda ne olur? Birileri sıfat kazanırken kaybeden Samsun olur.

Bu arada Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve sonrasında Genel Sekreter Süleyman Karabük'te Samsun firmalarını sermaye artırımları konusunda uyardı.  Şunun şurasında iki gün kaldı bir kez de aynı şeyi biz hatırlatalım. Anonim ve limitet şirketlerin sermaye artırımı için belirlenen süre 14 Şubat'ta doluyor. Bu tarihe kadar sermayesi 50 bin liranın altında olan anonim şirketler ve 10 bin liradan az olan limitet şirketler, çalışmıyor kabul edilecek ve kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Bizden söylemesi Sermaye artırımı için son tarih "sevgililer günü"

/Salim SÜRMELİ
11.02.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder