11 Şubat 2014 Salı

Samsun Sempozyumu


Samsun, Cumhuriyet tarihi boyunca biraz da coğrafi konumu gereği her alanda ciddi mesafeler kat etmiş bir şehrimizdir. Ancak bugün eriştiği gelişmişlik düzeyine paralel olarak artan sosyal, tarımsal, ekonomik ve çevresel sorunlarla karşı karşıyadır. Bu nedenle Samsun’da mevcut sorunların tartışılmasına, değerlendirilmesine ve şehrin geleceğinin belirlenmesine şiddetle ihtiyaç vardır.

İşte tam da bu amaca uygun olarak, Samsun ve yöresi ile ilgili her türlü toplumsal, kültürel, ekonomik, tarihi, coğrafi, çevresel ve eğitimle ilgili konuların bilimsel bir ortamda tartışılmasını, kayıt altına alınmasını ve sonraki kuşaklara aktarılmasını sağlamak maksadıyla; Samsun Valiliği,  Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, 13-16 Ekim 2011 tarihleri arasında geniş katılımlı bir “SAMSUN SEMPOZYUMU” düzenlenecektir. Bu etkinliğin, şehrimizin her türlü sorunlarının tartışıldığı, bilimsel çözüm yollarının arandığı bir bilgi şölenine dönüştürülmesi amaçlanmaktadır.

Samsun Sempozyumu’nda şu konularda bildiriler sunulabilecektir: Arkeoloji, Bağımsızlığa Giden Yolda Samsun, Çevre ve Atık Su Yönetimi, Deniz ve Su Ürünleri, Dil ve Edebiyat, Eğitim, Ekoloji, Ekonomi ve Ticaret, Halkbilimi, İnanç, Kentleşme ve Mimarlık, Lojistik, Müzik ve Güzel Sanatlar, Psiko-Sosyal ve Kültürel Yaşam, Sağlık, Sosyo-Ekonomik Yaşam ve Coğrafya, Spor, Tarım-Gıda ve Hayvancılık, Turizm, Yenilenebilir Enerji Kaynakları.

Sempozyum, Samsun Valisi Hüseyin AKSOY, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin AKAN ve Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bahaettin YEDİYILDIZ Beylerin himayelerinde gerçekleşecektir.

Düzenleme Kurulunda ise, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan KARANFİL başta olmak üzere OMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mahmut AYDIN, OMÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Selahattin ÖZYURT, üniversitemizin fakülte dekanları, enstitü müdürleri, Merkez İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları yer almaktadır. Ayrıca sempozyumun sekreterliğini Yrd. Doç. Dr. Hasan ATSIZ ile birlikte bendeniz yürütmekteyiz. Yrd. Doç. Dr. Ali SEYLAN ise görsel tasarım işlerinden sorumlu akademisyendir.

Ayrıca “Samsun Sempozyumu”nun bilim ve hakem kurulu, alanlarında çok başarılı çalışmalara imza atmış olan bilim adamlarından oluşmaktadır. Bu bilim adamlarından bazıları şunlardır: Prof. Dr. Dursun Ali AKBULUT, Prof. Dr. Yasin AKTAY, Prof. Dr. Sümer ATASOY, Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN, Prof. Dr. Hanife BÜYÜKGÜNGÖR, Prof. Dr. Vedat CEYHAN, Prof. Dr. Ali ÇELİK, Prof. Dr. Metin EKİCİ, Prof. Dr. Birol ELEVLİ, Prof. Dr. Yusuf HALAÇOĞLU, Prof. Dr. Ahmet İNAM, Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ, Prof. Dr. Mehmet ÖZ, Prof. Dr. Nebi ÖZDEMİR, Prof. Dr. Ergin ÖZTÜRK, Prof. Dr. Namık Kemal PAK, Prof. Dr. Hüseyin PEKER, Prof. Dr. Nazmi POLAT, Prof. Dr. Kemalettin ŞAHİN, Prof. Dr. Mustafa TİFTİK, Prof. Dr. Ali UZUN, Doç. Dr. Mehmet Ali CENGİZ, Doç. Dr. Muhammet DERVİŞOĞLU, Doç. Dr. Aydın DURMUŞ, Doç. Dr. Metin EKER, Doç. Dr. Erkan PERŞEMBE, Doç. Dr. İbrahim TELLİOĞLU, Doç. Dr. Ali YILMAZ ve Yrd. Doç. Dr. Nevzat BEYAZIT.

Sempozyuma, Samsun’a hizmeti geçmiş ya da Samsun’da doğmuş bilim adamları, eski siyasetçiler, sporcular, sanatçılar, edebiyatçılar ve işadamlarından oluşan pek çok ünlü sima da davet edilecektir. Sempozyumda sunulacak bildirilerin tamamı ise bildiri kitabında yer alacaktır. Samsun Sempozyumu, “SAMSUN’A BİR PARANTEZ AÇIYORUZ” sloganıyla yola çıktı. Allah utandırmasın.
/Bekir ŞİŞMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder