12 Şubat 2014 Çarşamba

İmam-Hatip Okullarını Bekleyen Tehlikeler!

İmam-Hatip okulları, Türkiye’nin ortak paydası olup mevcut yapıda son manevi kalelerdir. Bu okulların önemli misyonlarından biri , burada okuyan çocuklarımıza akranlarına ve topluma rol model olma özelliği kazandırmalarıdır. Davamız, aslında İmam-Hatip davası değil, din eğitimi ve öğretimi davasıdır. İmam-Hatip okullarındaki din eğitimi ve öğretimi yetersiz olsa bile diğer okullardan daha iyi bir konumdadır. Bu okulları önemsememiz de bundan dolayıdır. “Bir şeyin tamamı elde edilemezse, elde edilebileceği ile yetinme” kuralı gereği, bu okulları önemsiyoruz.

Bunun için de gelecekte bu okulların önüne çıkması muhtemel tehlikeleri yetkililerle ve halkımızla paylaşmak istiyoruz:

Her şeyden önce bu okullarda okuyan öğrencilerimize misyon ve vizyon kazandıracak vizyoner meslek dersleri öğretmenlerine acilen ihtiyaç vardır. İlahiyat fakülteleri,  geç kaldıkları bu alandaki boşluğu, “Meslek Dersleri Öğretmeni Yetiştirme Bölümü” ile acilen doldurmalıdır.

Bazı siyasilerimiz ve bürokratlarımız bu okullara siyasi gözle bakmaktadır. Yerel bürokrasideki bazı direnişlerin nedeni de bu yanlış bakış açısı olmaktadır. Bu bakış açısının son derece yanlış ve tehlikeli olduğunu düşünüyoruz.

Bu okulların önemli misyonlarından birisi de burada okuyan çocuklarımıza, akranlarına ve topluma rol model olma özelliği kazandırmalarıdır. Bu özellik, milletimizin geleceğini doğrudan etkileyecektir. Bu nedenledir ki, İmam-Hatip okulları her siyasi görüş sahibi için önemli olup milletimizin ortak paydasıdır. Çünkü bu okullar, Türkiye’deki din eğitimini, “merdiven altı” eğitimden ve din tüccarlarından da kurtarmaktadır.

Bu memleket bizim, yerin altında yatan milyonlarca kefensiz de bizim atalarımız. Gelecek iktidarlara yatırım pahasına bu okullara karşı siyasi gözlük, bazen insanın gözünü kör edebilir.

“Dün gitti, bugün var, yarın yoktur” sözünü unutmayalım. Bu okullara kem gözle bakanların gözlerinin hep kör olduğunu unutmayalım. İnanmayanlar tarihin çöp sepetine bakabilirler.

Selam ve sevgi ile…

/Mustafa GENÇ
12.02.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder