12 Şubat 2014 Çarşamba

İlkadım Sanat Merkezi İle Samsun Bir Kez Daha Kazandı

Keşfedilmiş, aşılmış bütün bir teknoloji ve endüstriyel birikim. Yeni bir ülke, şehir kasaba ya da köy… Yeni bir eşya, yeni bir yüz… Yeni bir yürek, yeni bir emek. Hepsi mutluğumuz için değil midir?

Oysa gerçeğin 3. Sayfasının hiç de öyle olmadığını benden daha iyi biliyorsunuz. İnsan keşfettikçe, tanıdıkça İnsan yaşadıkça; Tüketen ! Yiyip bitiren ! Zamana ve mekana egosuyla hükmeden bir varlık oluyor. Yaşarken yaşatmayı değil öldürmeyi tercih etmeye başlıyor. Hem kendini hem bir başka insanı hem suyu hem toprağı hem havayı…

Gün geldi yemek için öldürdü! Gün geldi toprak için.. Gün geldi teninin rengi için, Gün geldi dilinin dengi için, Gün geldi yaşam biçimi için öldürdü! Öldürmek ve ötekileştirmek için… Her zaman ve mekanda mutlaka bir neden buldu kendine!

İşte bu yüzden tuvalde bir resim… İşte bu yüzden notada bir melodi… Sahnede bir eser… Kağıtta kalem izi çok değerlidir. İşte bu yüzdendir sanat! Bu yüzdendir yüreğin ve aklın enginliğinde insanın kendine yolculuğu… Bir diğerini ötekileştirmeden insanın insana saygısı sevgisidir sanat.

Ukalalaşmadan…

Aşmış gibi görünüp küçük sularda yüzer gibi çırpınmadan… İnsanı insana yaklaştırıp; Hayatın içinden mutluluğu, 3. Sayfadan manşetine taşıyarak… Samsun da öyle yapıyor. Yeni bir sanat yaşam merkeziyle manşetten “Merhaba Samsun” diyor.

Çoktandır eski Tekel binalarının yerinde tamamen tüketime dair bir merkezin açılması, hele hele eski askeri hastanenin olduğu binanın girişinde ‘Sanat Galerisi’nin ayakkabıcıya çevrilmesi yüzümüzü soldurmuşken; mutlu bir başlangıçla yüzlerimiz gülmeye başladı. İki güzel işadamımız; Sayın Yalçın Ernur Bey ve İsmail Karavin Bey Samsun’a çok güzel bir armağan verdi. Açılışını Sayın Valimiz Hüseyin AKSOY’un  gerçekleştirdiği, İLKADIM SANAT MERKEZİ’ni…

Bulvar AVM’nin üst katında 1000 m2 lik alanda 8 Müzik Odası- 3 Resim Odası-1 Bale Salonu-1Çok Amaçlı Salon-1 Çocuk Oyunevi-1 Çocuk Atölyeevi ile insanı kendi dünyasında yolculuğa çağırıyor.

Salih Temiz  gibi tuvale ışık olmuş bir değer Resim Bölümünün, Gücem Ağmaz gibi değerli bir isim Müzik Bölümü Başkanlığı’nı yapıyor.

Sanat Yönetmenliği’ni emekli Bando Binbaşı Hüdai Kılınç Bey gerçekleştiriyor. Piyano ve Konturbasda Ali Aliyev- Piyanoda Hande Kaya-Bateride Kerem Çetinkaya- Kemanda Evrim İçöz, Sibel Büyüközer- Bağlamada Emine Çelikbaş- Gitarda Emre Yılmaz ve Emre Değirmencioğlu- Resimde Tülay Güven Sengir ,Yasemin Kaplan ve Tiyatroda Alican Kibiroğlu…

Önümüzdeki günlerde yeri geldikçe çalışmalarından yine uzunca bahsedeceğiz.

Samsun için bir kere daha teşekkür ediyor başta kıymetli işadamlarımız olmak üzere emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Güzel günlere uyanın, Sağlıcakla kalın…

/Uğur DEDE
12.02.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder