11 Şubat 2014 Salı

Çarşamba Havalimanı Bakıma Mı Alınıyor?


Samsun’un Çınarlık Beldesi sınırları içerisinde Uluslar arası hava trafiğine açılmış bir hava limanı var. Bu hava limanının işletmeye açılmasının ardından, Samsun’un içindeki hava limanı bozuldu ve tam orta yerine hastane yaptırıldı.  Bir modern hastanenin yapılmasına evet ancak hava limanına yapılmasına baştan beri hayır diyen biri olarak sanırım korkulan insanların başına gelmek üzere… Çünkü öyle söylentiler var ki sormayın.  Söylentilerden birisi Çarşamba Hava Limanı’nın iki yıl süreyle bakıma alınacağı yolunda. Neden böyle bir söylenti çıkmış bilmiyorum, doğru mudur onu da bilmiyorum. Büyüklerimiz ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyorlar hep. Demek ki ateş var ve duman o nedenle çıkıyor.

Söylentilerden ikincisi ise üzerine hastane yapılan hava limanını Samsun halkına arayacak cinsten. Çünkü Çarşamba Havalimanı’nın iki yıl süreyle bakıma alınması sırasında Samsun halkı hava limanı olarak Merzifon Havalimanını kullanmak zorunda kalacakmış. Bu söylentilere, ne olur birileri çıksın ve “Yalan, Çarşamba Hava Limanı bakıma falan alınmayacak ve Samsun halkı Merzifon Hava Limanını kullanmak zorunda bırakılmayacak” desin. Desin de acaba bunu diyebilecek mi kimse?

Dün sabah erken saatlerde Çarşamba Hava Limanı’ndaydım. Piste çıkmadım. Ancak otopark ve çevresindeki yolların büyük bölümünün çatlaklar içinde olduğunu gördüm. Bundan ne sonuç çıkar?  Ya asfalt ve beton bozulmuş ya da alan çöküyor ki bu ne demek biliyor musunuz? Her inen uçak ve içindeki mürettebat ile yolcular tehlike altındalar… Aman Allah’ım….


KÜLTÜR VE BAKAN

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Doğu Karadeniz Turizm Master Planı" toplantısı İÇİN Giresun’daydı. Ankara’ya dönerken Samsun’a da uğrayan Sayın Bakan eski Tekel binasına yapılan Bulvar AVM ve otopark inşaatını gezdi. Sayın Bakan’ın bu kültür varlığının alışveriş merkezi yapılması konusunda büyük uğraşları olduğu iddiaları var. Demek ki bu alışveriş merkezi çok kültürlü olacak.

Acaba Samsun’da başka kültür varlığı yok muydu da Sayın Bakan oraları gezmedi, ya da gezecek vakit bulamadı. Sayın Bakan bundan sonra Samsun’a gelişlerinde geziye Atatürk Müzesinden başlar mı dersiniz?


FUTBOL FEDERASYONUNDAN İSTEĞİMDİR…
Sezon başından bu yana Samsunspor’un karşılaşmalarını izleyip duruyorum. Genelde golleri ya ilk ya da son dakikalarda yiyorlar. Bu konu sanırım Samsunspor yöneticilerinin de dikkatini çekmiş inceden inceye konuyu araştırmaya başlamışlar. Bir futbol takımının golleri ilk dakikalar ile son dakikalarda yemesinin sanırım ilk iki nedeni konsantrasyon ve kondisyon eksikliğidir. Bu da futbol takımının iyi antrene edilmemesinden ve futbolculara psikolojik desteğin yeterli verilmemesinden kaynaklanmaktadır. Eğer bu sorunlar giderilmezse Samsunspor’u çok zor günler beklemektedir.

Bir milyon 300 bin dolayında nüfusu olan bir ilin takımının küme düşmesi akıla bile getirilmemelidir. İlin tanıtımı ve ekonomisine Samsunspor’un Süper Lig’de olmasının büyük katkısı vardır. İşte bu nedenledir ki Futbol Federasyonundan bir isteğim olacaktır. Ne olur şu futbol müsabakalarının ilk beş dakikası ile son on dakikasındaki gollerin sonuca yansımasını kaldırın ortadan… Ne olursunuz, yoksa Samsunspor bağıra çağıra gidiyor bir bilinene doğru…

/İsmail BAŞARAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder