11 Şubat 2014 Salı

Burma Anlatabilme Uğraşında


Burma anlatabilme uğraşında… İnsanı kötülemek kolay ama kötülenenin anlatabilmesi hayli zor. Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, bu zorluğu yaşıyor. Nasıl yaşamasın ki, önce Milli Emlak yolsuzluğu Atakum Belediyesi'nde varmış gibi gösterildi, sonra düzeltildi. Ardından AK Partililerin bombardımanına tutuldu.

Bu bombardımandan kurtulabilmesi için kendisini anlatması gerekiyordu. Metin Burma şimdilerde işi-gücü bıraktı bununla uğraşıyor.  Yani ucu Atakumlulara dokunuyor. Metin Burma deneyimli bir siyasetçi. İşi şakayla karışık kotarmaya çalışıyor.  Metin Burma, son günlerde kendilerini eleştiren AK Parti yöneticilerine, "Atakum gelinlik bir kız gibi. Herkesin ona talip olması normal, ancak bunu kötüleyerek değil gerçek değerini vererek yapmalıdırlar" dedi.

Son olarak AK Parti İl Başkanı Osman Çetinkaya ve Milletvekili Çağatay Kılıç'ın sert eleştirilerine muhatap kaldıklarını hatırlatan Burma, "İktidar mensupları ülke sorunlarına yoğunlaşmalı. Halk çözüm bekliyor" diye konuştu. Burma, bombardımana tutan AK Partililerle baş etmekte pek zorlanmıyor. Her sözlerine anında cevap veriyor. Cevapları Karadenizlilere özgü oluyor. Yani espriler ön planda.

Bu arada Milli Emlak Operasyonu nedeniyle kendini ilçelilere anlatabilmek amacıyla tam 40 bin mektup gönderdi. Bakalım kendini anlatabilecek mi? Metin Burma şimdi; zamana mı, emeğe mi, harcanan paraya mı, yoksa anlatabildim-anlatamadım endişesine mi yansın. Yorum sizin. da sesini kestiler…

Asırlardır çarşı-pazarların vazgeçilmezi bağırarak satış yapmaktır. Alışık olduğumuz için olsa gerek hiçbirimiz de rahatsız olmayız. bağırarak yapılan satışlar Temel fıkralarını aratmayacak ilginçliklere de neden olarak zaman zaman neşelenmemize de neden oluyor. Yeni hal yasası yürürlüğe girdi. Bu yasa ile pazarlarda bağırarak satış yapmak tarihe karışacak. mı?
              
Başta kayıt dışı ticarete son verecek ve ürünlerin izlenebilirliğini sağlayacak olan ‘Hal Yasası' yürürlüğe girdi. Yasaya göre semt pazarı ve hallerde artık bağırarak satış yapmak tarihe karışacak ve her şey kayıt altına alınacak. Yasa ihlalleri cezaya neden olacak. Uygulanabilir mi? Zamanla neden olmasın!

 İlk zamanlar pazarlarda satış yapanlar alışkanlıklarını sürdürecektir. para cezasına dönüştüğü zaman pazarcının sesi kesilmiş olacak. Böylece bağırarak satış yapmak tarihe karışacak. Olsun…Sesimiz kesildikçe, ses kesenlere karşı bilenmeler artıyor. Bu gidişle keskin sirke küpüne zarar verecek. sadece hatırlatması.

Yurduseven Başkan…AK Parti Bafra İlçe Kongresi yapıldı. İki liste çekişti. Daha önce de tahmin ettiğimiz gibi Tuncay Yurduseven AK Parti Bafra İlçe Başkanı oldu. Tuncay Yurduseven 424 delegenin 269'unun oyunu alarak seçimi kazandı. Rakibi Aydın Akkurt ise 152 oyda kaldı. AK Parti Bafra'da İlçe Başkanı İbrahim Semiz'in beklentilere cevap vermekten uzak kalmasıyla yönetim değişikliği kaçınılmaz hale gelmişti. Tuncay Yurduseven, milletvekilleri, il teşkilatı ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in desteğini alarak seçime girdi. Haliyle kazanması da olağan hale geldi. AK Parti Bafra'da yenilenen teşkilatıyla beklentilere cevap verebilir mi, veremez mi bunu zaman gösterecek. Bekleyip göreceğiz.
/Avni DEMİR 
 02.01.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder