2 Şubat 2014 Pazar

Tarım Lisesi'nin Tahliyesini Kim İstiyor..

Dün Tarım Lisesi'nin haberinin gazetemizde yayınlanmasının ardıdan velilerden tutun da, konuşla ilgili bir çok kişi aradı.. Anlayacağınız işler karışık.. Kar kış okulun tahliyesi bir yana, taşınacağı yerle ilgili de problemden bahsettiler.. Taşınacağı Tekkeköy İlçesi’ndeki  Gelemen mevkiinde'deki okulun mesela kalorifer tesisatının çalışmadığı, teknik sorunlarının olduğundan bahsedildi.. Bu şu demek 'kış günü' taşınmasıyla ilgili olarak acaba, Gelemen'deki okulda ön bir çalışma yapıldı mı?.. Yani okul fiziki durumu itibariyle ilgili bir inceleme yapıldı mı?..

Bu konuyla ilgili sanırım Valilik ve Milli Eğitim bir açıklama yapar.. Hatalı bir bilgi de olması muhtemel.. Ancak benim anlamadığım şeylerden biri de; tebligatta kimin imzasının olduğu.. Çünkü edindiğim bilgi, eski müdür Mustafa Cora'nın görev süresinin dolduğu, yeni Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin'in de imzasının olmadığı.. Yani tebligat müdüre vekalet edildiği dönemde hazırlanmış oluyor böyle olunca.. Anlamadığım şey, koltukta emaneten oturan yetkilinin nereden aklına gelmişte 'böyle bir tebligat göndermiş'..

Böyle önemli bir konuyu yeni gelecek Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin'e bırakması gerekmez mi?.. Sonuç olarak devlette devamlılık esas olduğuna göre; Tarım Lisesi'nin tahliye sürecini yeni Müdür Girgin yürütecek.. Müdür Aytekin Girgin, acaba Gelemen'deki okulda bir inceleme yapmış mı asıl ben onu merak ediyorum.. En azından bu kentteki tüm kurumsal icraatın başında olan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'a bu konuda bilgi vermelidir..

'Bu okulun beş günlük süre içinde taşınabileceğini, taşındığı zaman yatılı olan okulda barınacak 301 öğrencinin ısınma dahil tüm konularda bir sorunla karşılaşmayacağının brifingini vermesi gerekir'.. Verilmiş midir, konuya hakim midir, bu konudan haberimiz yok.. Ama öğrencilerin ve velilerin, hatta kamuoyunun bu konuda net bilgilere ihtiyacı vardır.. Hatta konunun yargıda olması nedeniyle 'Hatta yargı bile bu bilgiye ihtiyaç duyacaktır'.. Devlet isterse elbette beş günde okulu taşır.. Bu imkanı da vardır.. Ancak taşınacağı yerleşke hazır mıdır.?. Asıl mesele de budur..

/A.Yener CABBAR
02 Şubat 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder