12 Şubat 2014 Çarşamba

Şair Yazar Ali Kayıkçı

Samsunlu şair ve yazarlar Ansiklopedisi Şair/Yazar Ali Kayıkçı’nın yayınladığı son eseri. 480 sayfalık büyük boy basımı yapılmış eserde 275 isim yer almış. 655 resmin basıldığı kitap 1455 eser taranarak ortaya çıkmış. Yer alan şair ve yazarların biyografilerinin yanı sıra birer yazı veya şiirine de yer verilmiş. Yayınladığı kitaplardan örneklerde var. Bugüne kadar böyle bir eserin yayınlanmadığı düşünülürse kendi sahasında ciddi bir çalışma olarak görülebilir.

Kayıkçı önceki akşam Kanal S Televizyonunda hazırlayıp sunduğum “Yol Haritası “ programının konuğuydu. Çalışmasıyla ilgili kayda değer bilgiler verdi. Ali Kayıkçı bugüne kadar 30’un üzerinde kitap yayınlamış üretken bir yazarımız. Aynı zamanda Samsun Yazarlar Derneği’nin de kurucu üyesi.
Başarılı ve özverili çalışmalarını gördükçe derneğimizin “Şeref Hizmet Ödülü”ne layık görülmesinde ne kadar haklı olduğumuzu bir kere daha anlıyoruz.

Yayınlanan bu ansiklopediyi aynı zamanda bir el kitabı olarak ta görmek mümkün. Yazılarını büyük keyifle okuduğumuz ancak hakkında bilgi sahibi olmadığımız öyle çok yazarımız var ki. Eserde kitabı yayınlanmayan ancak yıllardır yazı yazan gazete köşe yazarları hakkında da bilgi verilmesi isabetli olmuş. Bu eserden yola çıkılarak bir sonraki sayıda 375 şair ve yazarın yer alacağı bir başka baskı için  hazırlık çalışmaları da başlamış.

Ali Kayıkçı bunun Samsun Yazarlar Derneği bünyesinde yayınlanmasını istiyor. Bu aşamada ilimizde söz sahibi edebiyat uzmanlarından oluşturulacak bir kurul ile çalışmaların başlayacak olması konunun sevindirici bir yanı. Söylemek gerekirse elimizdeki eserin bile daha şimdiden edebiyat sevdalısı çok sayıda insana ilham verdiğini düşünüyorum.  Bu eserde 275 isim bir araya gelmiş.

Bir araya gelen ismin kitapta bir araya geldiği gibi gönülde ve anlayışta da bir araya geldiğini hatta Samsuna hizmet çalışmalarında da duygularını birbirine yaklaştırdığını düşünüyorum. İnsanlar eserleriyle yaşar. Sende eserinle yaşayacaksın. Bunda kuşkumuz yok. Daha nice eserler beklendiğimizi de söylemeliyim. İfade etmeden geçmeyeyim. Aldığımız birçok kararın altında bu çalışmanın hızı ve ifadesi vardır.

Teşekkürler Ali Kayıkçı.
/Ahmet SEVEN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder