14 Şubat 2014 Cuma

OMÜ'nün Sıralamadaki Yeri

Üniversity Ranking by Academic Performance (URAP) verilerine göre; OMÜ TIP Fakültesi'nin Türkiye'nin en iyi 15 TIP Fakültesi arasında yer alması sevinçle karşılanırken, OMÜ'nün Sosyal Bilimler alanında 38'nci, Mühendislik alanında da 41'nci sırada yer alması şaşkınlıkla karşılandı.

Mühendislik Alanında Üniversitelerin Sıralanması   
URAP verilerine göre; Türkiye'deki 121 üniversitede Mühendislik Fakültesi bulunuyor. Mühendislik alanında üniversitelerin sıralanmasında OMÜ Mühendislik Fakültesi 41'nci sırada yer alıyor. Bu sıralamada ODTÜ birinci, İTÜ ikinci, Gazi Üniversitesi de üçüncü sırada yer alırken, bunları da sırasıyla; EGE, Yıldız Teknik, Dokuz Eylül, Boğaziçi,  Fırat, Erciyes, Selçuk ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin Mühendislik fakülteleri takip ediyor.

Niğde Üniversitesi, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi, Malatya İnönü Üniversitesi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakülteleri OMÜ Mühendislik Fakültesi'nin önünde yer alıyor.

Sosyal Bilimler Alanında Üniversitelerin Sıralanması
OMÜ, toplam 120 üniversitenin yer aldığı bu sıralamada 38'nci sırada yer alıyor. Bu kategoride ilk üç sırayı ODTÜ, Bilkent ve Hacettepe üniversiteleri alırken bu üniversiteleri de sırasıyla; Gazi, Ankara, Koç, Boğaziçi, İstanbul Teknik, Selçuk ve Dokuz Eylül Üniversiteleri takip ediyor.Elazığ Fırat, Kayseri Erciyes, Denizli Pamukkale, Bolu Abant İzzet Baysal ile Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi de OMÜ' nün önünde yer alıyor.

TIP Alanında Üniversitelerin Sıralanması
OMÜ TIP Fakültesi, bünyesinde TIP Fakültesi bulunan toplam 109 üniversite içinde 15'nci sırada yer alıyor. URAP verilerine göre aralarında OMÜ TIP Fakültesi'nin de bulunduğu Türkiye'nin en iyi 15 TIP Fakültesi şu şekilde sıralanıyor. 
                1. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakülteleri
                2. Hacettepe Üniversitesi TIP Fakültesi
                3. Ankara Üniversitesi TIP Fakültesi
                4. EGE Üniversitesi TIP Fakültesi
                5. GAZİ Üniversitesi TIP Fakültesi
                6. Başkent Üniversitesi TIP Fakültesi
                7. Gülhane Askeri TIP Akademisi
                8. Marmara Üniversitesi TIP Fakültesi
                9. Dokuz Eylül Üniversitesi TIP Fakültesi
                10. Kayseri Erciyes Üniversitesi TIP Fakültesi
                11. Konya Selçuk Üniversitesi TIP Fakültesi
                12. Antalya Akdeniz Üniversitesi TIP Fakültesi
                13. Bursa Uludağ Üniversitesi TIP Fakültesi
                14. Erzurum Atatürk Üniversitesi TIP Fakültesi
                15. OMÜ TIP Fakültesi

 09.11.2011
/Şerafettin ÖZIŞIK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder