11 Şubat 2014 Salı

Samsunspor İçin El Ele


Sorumluluk, “Futbol takımımızı yeniden Turkcell Süper Lig'de görmek için neler yapabilirim?” diye sormakla başlayabilir ancak. Samsunspor'un başarısını dileyenlerden iseniz, mutlaka siz de içinizden kendinize yöneltmelisiniz bu soruyu. Şu ya da bu açıdan, az ya da çok, öyle ya da böyle; hiç fark etmez, öncelikle iyi niyet gerekiyor.

 “O kadar işi gücü bırakacağım, 11 tane adamın topun peşinde koşmasını seyredeceğim saatlerce; üstelik bunu kendime dert edineceğim” mesafesindekilere saygı duymaktan başka çaremiz yok elbette ki. Şehir ruhunda, aidiyet hissinde, sosyal paylaşımda, kenetlenmede, isim duyurmada, markalaşmada ve insan ilişkilerinde sporun rolünü baştan anlatacak değilim şimdi.

Sinerji oluşturmanın yolu güç birliğinden geçiyor. Biraz metafizik, moral motivasyon ve terapi konularına alaka duyanlar bilirler; başarmanın yarısı, niyetlendiğine inanmak ve eşzamanlı yılmadan çalışmaktır. Sinerjide, düşünce enerjisi dahi katkıdır güzel niyetlerin yeşermesi adına. Olayın bir tarafında profesyonelliğin tüm argümanları, diğer tarafındaysa amatör ruh durmaktadır.

Bazen cebinizde 50 milyon dolarınız vardır ama içinizi kıpır kıpır heyecanlandıran, sizi delice koşuşturabilecek projeleriniz yoksa, aslında fakirsinizdir. Ya da tam tersi. Bir de dengenin sağlandığı, ipin ucunun tutulduğu ve yelkenlerin rüzgarla dans ettirildiği nirengi noktalarından bahsetmeliyiz tam da sırası gelmişken. Öyle bir noktadır ki bu, şişirilmiş balonun bir anlık dalgınlıkla elinizden uçup gitmesine benzer. Yakalayamamışsınızdır hassas tutuş frekansını.

Net söyleyeceğim; iş dünyası Samsunspor'a sahip çıkmak zorunda. Yerel yönetimler mazeretleri bir kenara bırakmalı artık. Sivil toplum kuruluşları da... Kamu, kanunlar elverdiğince arkasında durmalı renklerinin. Bürokrasi, hatta muhtarlar bana ne dememeli. Esnaf büyük düşünmeli. Estirilen başarı kesinlikle dükkanına selam ve bereketle uğrayacaktır.

Haydi hep birlikte, Samsunspor için el ele.
/Bekir REŞİTOĞLU
05 Haziran 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder