11 Şubat 2014 Salı

Samsun İçin Süper Destek Zamanı


Sporun, özellikle de futbolun bir şehrin tanınması ve kalkınmasındaki rolünü bilmeyen yok artık. Sözü dolandırmadan belirteyim; Samsunspor'a tam da şimdi, zirve kulvarındayken sahip çıkmak gerekiyor. Bu takım hakikaten ümit vaat ediyor; pırıl pırıl gençlerden oluşuyor. Bir iki adım sonrasını dikkate alarak hamleler yapabilen hocası da son derece başarılı. Görüldüğü kadarıyla yönetim de aklıselim davranıyor şu sıralar. Devre arasında müspet müdahalelerle ve motivasyon artırıcı çabalarla ekibin gücüne güç katılabilir. Bu yıl süper lig fırsatı tepilirse, acısı en az üç dört yılda çıkar uyarısını da eklemeliyim.

Anladık da sahip çıkmak ne demek diye hala soranlara samimiyetle ve yorulmadan sıralamak istiyorum. Taraftar desteğini inanarak ve artırarak sürdürmeli. Ne kendilerini yıpratmalı, ne de futbolcuları. Sabırla ama gür bir sesle zaferlere davet etmeli kramponları. Medya şehri ve kulübü havaya sokmalı. Hizipçi, sansasyonel ve kırıcı yayınlardan kaçınmalı. Yöneticiler tamamıyla ilk ikiye odaklanmalı ve mesailerinin önemli bir bölümünü bunun için harcamalı. İşadamları sponsor desteğini sonuna kadar zorlamalı. Sahada asıl mücadeleyi veren oyuncular da yüreklerini ortaya koymalı.

Vali Bey, Büyükşehir Belediye Başkanı, diğer başkanlar, bürokratlar ve sivil toplum idarecileri de üzerlerine düşen kurumsal faydalandırmadan mahrum bırakmamalı Samsunspor'u. Açıkça söyleyeyim, ceketler çıkarılıp gömleklerin kolları sıvanmalı. Maçlar koltuğa yaslanarak değil; hep tedirginlikle, belki bazen diken üstünde seyredilmeli. İyi sonuçlar anında ödüllendirilip, travma ve düşüş anlarında manevi ve moral takviyeler pratiğe geçirilmeli derhal.

Bu formayı giyen çocuklar şehirlerini hep güzel futbolla temsil etti şimdiye değin. Ancak bizler ihanet ettik yani onların tırnaklarıyla kazıyarak oluşturdukları 'Samsun süper lige hep lazım' imajını sildik. Bile bile mi? Hayır. Ama sildik işte. Haydi onu hep birlikte yeniden yazalım.
/Bekir REŞİTOĞLU
02 Aralık 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder