14 Şubat 2014 Cuma

Samsun Kültür Sanat Platformu Yemeği

Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç öncülüğünde oluşturulan Samsun Kültür Sanat Platformu üyeleri şehrin ziyaret ettikleri yöneticileriyle dün sabah kahvaltısıyla bir araya geldi. Kahvaltıya bugüne kadar ziyaret edilen kurum idarecileri ile platformun üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Samsunum 1 gemisindeki sabah kahvaltısına başta Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Hüseyin Akan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin de katılanlar arasındaydı. Davet edilip de programlarından dolayı il dışında olan belediye başkanları katılamamışlardı.  Bence önemli bir toplantıydı bu. Birlik ve beraberliğin tablosuydu.

Sivil Toplum Kuruluşlarının şehrin idarecileriyle bir araya gelerek şehirdeki kültürel gelişmelere neler kazandırabiliriz düşüncesinin ilk adımlarıydı. Kürsüde söz alan konuşmacıların da ifade ettiği gibi ben de böyle bir toplantıya ilk defa şahit oluyorum.

Umarım bundan sonra bu birliktelik daha da güçlenerek şehir adına olumlu atılımlar gerçekleştirir. Samsun taşıdığı kültürel değer ve fikir adamlarıyla önemli bir şehirdir. Bugüne kadar bu değerlere söylemlerden öte yaklaşım gösterilemediğini kabul etmek gerekir. Sivil toplum kuruluşu kimliğini önde tutarak bu değerlerden yararlanılırsa gelecek adına ciddi katkılar sağlanır kanaatindeyim.

Bu bir beyin fırtınasıdır. Aklın kabul ettiğini değil, akılların kabul ettiğini onaylamaktır. Kültür Sanat Platformu doğduktan sonra oluşum aşamasında katılan veya katılamayanlar artık bize ne düşer ne yapabiliriz ne üretebiliriz nasıl bir katkımız olur şeklinde düşünce taşıdıklarından eminim. Bir taş atılmıştır ve o taş bir hale oluşturmuştur. Kartopu büyümeye başlamıştır.

Bu şehirde özellikle Kültür ve Sanatın içinde yer alan kurumlarda görevli veya STK ları temsil eden kişilerin bu çalışmalardan çıkan ölçüye göre davranmaları gerektiğini düşündüklerini de biliyorum. Günü kurtarma devri sona ermiştir. Artık yarını da kazanma dönemi başlamıştır. Şehir sessizlikten uyanıyor olmalıdır. Platformla birlikte söylem yerini eyleme de bırakmalıdır.

Sivil Toplum Kuruluşlarını yürütmek kolay iş değildir. Bu kurumları yaşatmaya çalışanlar bunu hobi için yapmamaktadırlar. Birileri STK ları asla fobi olarak ta görmemelidir. Demokrasinin çoksesliliğin anlamlı bir göstergesidir. Mesela ben bu toplantıyı önemsedim. Katılımcıların da aynı hassasiyeti taşıdıklarını izledim gördüm.

Kültür Sanat Platformu temsilci ve üyeleri dışında da Samsunda bulunan ve bu amaç içinde çalışan dernek temsilcilerinin de katılımıyla her ay bir toplantı yapılmasını da önemsiyorum. Dilerim ki böyle bir toplantı kesintisiz, ilk günün heyecanı içinde yapılır ve sürekli hale gelir. Yeri gelmişken burada bir vurgu daha yapmak istiyorum.

Amacı kültür ve sanat olan derneklerin mutlaka bir binada toplanması artık kaçınılmazdır. Dahası STK lara bu konuda yer temin edilme zamanı gelip geçmektedir. Yerel yönetimler bunun için harekete geçmeli ya da geçmiş olmalıdır. Samsunum 1 gemisindeki sabah kahvaltısında ifade edilen düşüncelere katılmakla birlikte devamlılığını sağlamak adına gayret göstermek bu şehre hizmet olacaktır. Başlangıcından bugüne kadar emek verenlere, teşvik edenlere bugünden sonra da bu oluşumun yanında yer alanlara ve yer alacaklara teşekkürlerimle…

/Ahmet SEVEN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder