14 Şubat 2014 Cuma

Kavak Dernekleri Federasyonundan Etkinlik

Merkezi Samsunda bulunan ve Kavak Derneklerinin bir araya gelerek kurduğu Kavak Dernekleri Federasyonu (KADEF) Kültür Sanat Dayanışma Şenliği çerçevesinde 3. Karakucak Güreşleri tertip etti. Bu yıl 3. sü gerçekleşecek olan şenlik 11 Eylül 2011 Pazar günü Kavak Güven Göleti mevkiinde yapılacak. Saat 10.00’da başlayacak olan etkinliğe çok iyi hazırlandıklarını söyleyen KADEF Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz bütün Samsunluları şenliğe davet etti.

Çoğunun merkezi Samsunda bulunan Kavak derneklerinin sayısı her geçen gün artarak çoğalıyor. Daha şimdiden 60’ın üzerinde dernek var. Yenileri kurulmaya devam ediyor. Her bir dernek Kavak İlçesinde bulunan bir köyü temsil ediyor. Öyle güzel çalışmaları var ki görmenizi isterdim. Bugüne kadar hiçbirinin tabela derneği olarak kaldığını görmedim. Köylere medeniyetimizin vazgeçilmez örneklerinden vakıf kültürünü yayıyorlar. Gidin bakın hemen hemen her köyde camiinin hemen yanı başında tamamının modern tarzda yapılmış oturma odası, aş evi salonu ve ek tesisleri göreceksiniz. Bütün bunlar köylerimize yeni bir canlanma getiriyor.

Ayrıca her dernek kendi köy sınırları içerisinde yılda bir kere tanışma şenliği düzenliyor. Bu şenliğe ülkemizin neresinde olursa olsun hemşerileri gelip katılıyor. Hatta yurt dışında olanlar bile tatillerini bu günlere göre ayarlıyorlar. Ülkemizde her köyde Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bulunan tek ilçe Kavak ilçesidir. Bu üniversitelere tez konusu olabilecek kadar sivil topluma ciddi katkı ve gelişmeyi kanıksamadır.

Bu sivil toplum yolculuğunun 13/16 Ekim 2011 tarihleri arasında yapılacak olan Samsun Sempozyumuna bir bildiri sunularak açıklanmasını çok isterdim. Bu derneklerin başta gelen derdi göç nedeniyle köylerinden ayrılan hemşerilerinin birbirleriyle bağlarının koparılmaması, dostluk ve samimiyetin hemşerilik duygularıyla yaşatılması ve baba ocağı olarak adlandırılan köydeki ocağın söndürülmemesidir. Derneklerle birlikte köylerimizin canlandığının farkındayım.

İşte bu samimi duygularla bir araya gelen derneklerin kurduğu Federasyon bu yıl 3. şenliğini düzenliyor.  Sıradan bir şenlik olarak görülmemelidir. Hatırlatmadan geçemeyeceğim Federasyonun geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleştirdiği çok amaçlı binası da görmeye değerdir. Kavak Yaşar Doğu gibi güreş tarihimize şampiyon ve ekol bir ismi armağan etmiş bir ilçemizdir. Bu gelişmeleri çok önemsiyorum.

Çünkü tamamen sivil toplum güç birliği ve başarısıdır. Bu çalışmaya katkıda bulunmak gerek şehrimiz gerekse ülkemiz adına Sivil Topluma hizmet etmek anlamını taşımaktadır. Bir araya gelerek ortak akıl oluşturan ve bunu yararlı hizmetler olarak topluma kazandıran Kavak Dernekleri adına başta Federasyon Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagözü katkılarından dolayı kutlamak istiyorum. 

Zira bu anlayış ve kültür hareketleri doğduğu yerde kalmayıp çevresini de ciddi anlamda etkilemektedir.  Bunun örneklerini görmek mümkündür. İşte bu anlamda bu sivil toplum hareketinin emektarlarını bir kez daha kutluyor, tüm okurlarımı bu şenliğe davet ediyorum.
/Ahmet SEVEN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder