21 Mayıs 2013 Salı

Seyyid Kutbittin

Samsun için önemli 100. Yıl Bulvarı'nda İlkadım Belediyesi karşısında bulunmaktadır. Aslında yerini çok iyi biliyorsunuzdur. Olsun biz bilmeyenler için hatırlatmış olalım. Seyyid Kutbittin Hazretleri türbesi şuan virane şeklinde. Her gelen siyasetçi onarım sözü veriyor. Ondan sonra arkasını dönüp gidiyor. İcraat mı o da olur bir gün. En son Cemal Yılmaz Demir ziyaret etti. Türbe onarılacak dedi. Bekleyip göreceğiz. Onarılıp onarılmayacağını. Onarım ihalesi ha bugün, ha yarın yapılacak derken aradan uzun yıllar geçti. Bugünden sonra onarım ihalesi gerçekleşirse Samsunlular hangi siyasetçiye inanacak orası belli değil. Neredeyse vekillerimiz ve belediye başkanlarımızın bir çoğunun sözü var. Bu konu ile alakalı en iyi açıklamayı da Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem'in yapacağından eminim. Adnan Ertem bizzat kendisi Seyyid Kutbittin Hazretleri türbesini ziyaret ederek  onarım için talimat vermişti.

Acaba siyasetçilerimiz bunu bildikleri için işin reklamını yapma içerisinde olabilirler mi diye de insanın aklından geçmiyor değil. Sayın vekilin açıklamaları da çelişkili, Vakıflar Bölge Müdürü İsmail Aktaş'ı ziyaretinde buranın onarılması gerektiğini söylüyor. Ardından ise onarım için ihaleye çıkılacağını, samsunlulara yakışır hale getirileceğini açıklıyor. Anladığım kadarıyla birileri iş birileri reklam derdinde. Samsunlular bunları ayıklayacak kadar akildir kimse merak etmesin.

Not: Bugünden itibaren günlük yazılarıyla gazetemiz okuyucuları ile buluşan sevgili büyüğüm TGC Temsilcisi Sürekli Basın Kartı sahibi Cemil Ciğerim'e Ekip Gazetesi ailesi adına teşekkür ediyor hoşgeldin diyorum..

/İsmail TEMİZ
21.05.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder