11 Mayıs 2013 Cumartesi

Cami İsrafı!

Dünkü yazımızda israftaki birinciliğimizden söz etmiştik. Bugün ise Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk’ün ‘Cami israfı var’ açıklaması üzerine devam etme gereği duydum. Çünkü israf öyle basite alınacak bir şey değil. Hepimizin özen göstermesi, önlenmesi için gayret göstermesi gerekir. Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, ‘Cami israfı var’ derken; bence israfın boyutunu ortaya koyuyor.

İnsanımızın cami israfı yapacak kadar israftan yana olduğunu söylüyor. Dinimize aykırı olanı dinimiz adına yapma hatasını ortaya koyuyor. Son yıllarda dinimizin kötüye kullanımı arttı. Acı yanı da bu kullananlar dindar geçiniyor, dininden bihaberken. Cahil cühela diyeceğim ama bundan dinin kullanılma oranı zayıf. Asıl kullanma nedeni çıkarlar.

Çıkarı için dinini dahi kullanan insanlardan ne bu toplum ne bu ülke kazançlı çıkar. Aksine bu ülke bu tiplerden zarar görür. Beş vakit camide görüneceksin. Namazda dahi; yapacağın şeytanlıkları düşüneceksin. Ardından da kullanmaya kalkışacaksın. Sonra da dindarım diyeceksin. Olmaz böyle şey. Allah’ın adını kullanarak insanlarımızı söğüşlemek kabullenilir şey değil. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyeceksin. Devletini, milletini soyacaksın.

Kutsal dinimizin yasakladığı her kötülüğü yapacaksın. Sonra da çıkıp dürüst insanları dinsizlikle, günahkar olmakla suçlayacaksın. Yemezler. Dinimiz dürüstleri, çalışkanları, yardımseverleri, çevresine, milletine, ülkesine yararlı olanları sever. Tabi ibadet edenleri de. Allah şüphesiz affedicidir. Kul hakkı hariç. Devletini milletini soyan, çıkarları için yapmayacağı kötülük bırakmayan, her türlü israfı yapan insanlarımız günümüzde çıkıp dinden söz ediyorlarsa, bizlerin yapması gereken dinin yasakladıklarından uzaklaştırmaktır. Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk, zaman zaman görüşleriyle hepimize yol göstermeye çalışıyor. Tümüne katıldığımı söyleyemem.

Cami israfı konusunda yerden göğe kadar haklı. Küçücük bir köyde, mahallede sayısız cami yapılıyorsa bu israftır. Yani dinimize aykırıdır. Atakum’da okulu yıkıp protokol cami yapmak da yanlış ve günahtır. O düşünülen proje ve adı bence yanlıştır. İhtiyaç varsa cami yapalım ama gösteriş adına cemaatsiz kalacak camilere bence izin verilmemelidir. Ne dersiniz?

11.05.2013
/Avni DEMİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder