22 Mayıs 2013 Çarşamba

Canik’te İmam- Hatip Davası

İmam-Hatip davası aslında milletimizin varoluş- yokoluş mücadelesinin ve davasının adıdır. u ifademi abartılı bulmuş olanlar olabilir. Ancak ben, bu milletin İslamsız varlığını ve bağımsızlığını sürdüremeyeceği inancındayım. Aksi bir görüşe ve inanca sahip olanlar bu ifademi mübalağalı görebilir. İmam Hatip okulları bu milletin son manevi ve en önemli kalelerinden birisidir. Bu okullara katkı, milletin hem dünyasına hem de ahiretine katkı anlamına gelir. Bir baba ve eğitimci olarak buna inanarak yazıyor ve yaşayarak söylüyoruz. Bu amaçla,  Canik’te yapılmaya çalışılan Türkiye’nin en büyük ve modern Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin yapımında görev aldık.

Gönüllü üyelerimizle Samsun esnafımıza 5000 adet “ Sn. Hayırseverimiz “ başlıklı ve imzalı mektubumuzu ulaştırdık. İstiyoruz ki, bu kutlu müessesede Samsunluların her birinin bir taşı, duaya kalkan bir eli, güzelliğini anlatan bir dili ve bir kelimesi olsun. Bu amaçla herkesin kapısını çalıyoruz.  Samsunlularla paylaşmaktan memnun olacağım sevindirici bir gelişme oldu. Bu gelişme, daha önce okulumuzun yapımını üstlenen,  fakat, çeşitli adli nedenlerden dolayı yapamayan Samsunlu hayırseverimiz Sn. Galip Öztürk’ün fiili duası ve müjdesiyle gerçekleşmiştir. üsait olan yönetim kurulu üyelerimizle birlikte pazartesi günü Sn. Öztürk’e  “ geçmiş olsun” ziyaretinde bulunduk. Amacımız insani görevimizi yerine getirmekti.

Bu arada yapacağımız okulumuzun projesini ve şu andaki durumunu ortaya koyan küçük bir sunumumuz oldu. Sunumumuzda Canik Belediyesi’nin araçlarıyla şu anda hafriyatın devam ettiğini, Sn. Belediye Başkanımız ile Sn. Kaymakamımızın canı gönülden desteklemiş olsalar dahi imkânlarının sınırlı olduğunu belirttik. Projenin nihai hedefini anlatıp şu andaki maddi durumumuzun Kabe yolculuğuna çıkan karınca örneğinde olduğunu, ama yılmayacağımızı belirttik ki, Sn. Galip Öztürk Beyin hiçbir şey söylemeden telefonun tuşuna basıp karşısında bulunan kişiye şu talimatı verdiğini gördük: “Haluk Bey ile göndereceğim hocama her ay ödenmek üzere 12 tane 250 şer bin TL. lik çek veriniz..”

Yönetim kurulundan 8 arkadaşımız da oradaydı. Herkesin yüzünde mutluluktan doğan bir şaşkınlık oluştu. Ve karşılığında sadece dua istiyordu.  Biz de şahsımız, Samsunlular, dünya Müslümanları ve en önemlisi bu okulda okuyacak her ırktan dünya Müslüman çocukları adına dua ettik. Amacımız insani görevimizi yerine getirmek ve gitmiş iken de projemiz hakkında Sn. Öztürk’ü bilgilendirmekti. llah kendilerinden ve yardım edenlerden razı olsun, Kur’an-ı Kerim’in müjdesiyle Allah ( 700 kat ve hesapsız)  kendilerini müjdelendirsin inşallah.

Sn. Galip Öztürk Beye tekrar teşekkür derken,   İstanbul’da randevularımızı ve diğer işlerimizi organize eden aynı zamanda yönetim kurulu üyemiz Sn. Haluk Tan Beye de şahsım ve yol arkadaşlarım adına da ayrıca teşekkür ediyorum. Selam ve sevgi ile…

22.05.2013
/Mustafa GENÇ
http://www.habergazetesi.com.tr/kose-yazilari/mustafa-genc/4556/canik-te-imam-hatip-davasi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder