21 Mayıs 2013 Salı

Milli Eğitim Bakanı’ndan Beklediklerimiz -VI

Hiçbir bakan ve hiçbir hayırsever, bu milletin eğitimine yapacağı katkıdan daha büyük ve daha değerli bir katkı yaptığını söyleyemez. Çünkü eğitim, hem bu milletin dünyası hem de ahiretidir. Bu milletin eğitiminde görevli her seviyedeki sorumlunun ( anne-babalar dahil)  gözünü uyku tutmamasının gereğine inanıyoruz. Bu sorumluluk duygusuyla vizyon sorularımızı oluşturacağız:

Şu anda öğrencilerimiz kimlerdir? Günübirlik dünyadaki değişimlerin onlar üzerindeki etkileri nelerdir? Bu anlamda öğrencilerimizi ve velilerimizi( eğitim camiası ve bakan olarak) yeterince tanıyor muyuz?   Birinci sınıftan itibaren teslim aldığımız bugünün çocukları öğrencilerimiz,  yarın nasıl ve ne şekilde değişeceklerdir? Öğrencilerimiz ve toplumumuz için nasıl çalışıyoruz? Şu anda ve gelecekte dünyada rakiplerimiz kimler olabilir? Değerlerimiz nelerdir?

Biz, insan ailesi içinde nerede duruyoruz? Biz olmasak dünya ne kaybeder ya da varlığımız ne kazandıracaktır? Fransız, Amerikan ve İngiliz insanından farkımız ne olacaktır? Vizyonumuz Almandan, Fransızdan ve İngilizden farklı olmayacaksa, millet olarak da farkımız olmayacak demektir ki, o zaman İstiklal Marşımızdaki değerler ne içindir? Gelecekte neler olabilir, biz ne yapabiliriz? Devlet adına cevaplandırılması gereken bu sorular daha da çoğaltılacaktır. Bu milletin topyekün olarak dünyası da ahireti de bu soruların sağlıklı cevaplandırılmasından geçer.

Geçmişte eğitim yoluyla bu milletin hem dünyası hem de ahireti perişan edilmiştir. Onlar bunu (gelecek yazımızda inşallah örneklerini vereceğiz) yaparlarken pervasızca ve alenen yapmışlardır.

Şimdi Sn. Bakandan,  o pervasız, hayasız ve milletin değerlerine düşman olanlar kadar cesur olmasını bekliyoruz.  Atalarımız, “ mahkeme, kadıya mülk değildir” demişlerdir. Bakanlık koltuğu diğer koltuklar ve hatta dünya gibi geçicidir. Okullarımız ve çocuklarımız 10-15 yıl öncesinin okulları ve çocukları olmadığının hesabını yapmalıyız. Ve bu hesapla konumuza devam etmeliyiz diyerek selam ve sevgiler…

/Mustafa GENÇ
21.05.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder