31 Mayıs 2013 Cuma

Sayın Bakan'a Açık Mektup

Samsun, Samsun olalı böylesine yoğun bir yatırım faaliyeti görmedi... Bundan sonra da görür mü bilemem ?... Bildiğim şudur ki ! Bu yatırım furyasını planlayıp, hayata geçirenler şehrin bu konudaki gereksinmelerini en az 50 seneliğine ötelemişlerdir...

"Sahipsiz kent" adını uğursuz bir apolet gibi omuzlarında taşıyan kent 90 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk kez böylesi bir avantaj elde etmiş ve bu imkanı da görüntü itibarıyla net bir şekilde kullanmaktadır... Diğer bakanlıkların Samsun'a tahsis ettikleri bütçenin miktarını tahmin etmem imkansız... Enazından böyle bir bilgiye sahip değilim, ancak Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yatırım bütçesinin hangi boyutta olduğunu kentin topraklarından yükselen inşaatlarla anlamak mümkün...
Emeği geçenlere teşekkürü bir borç bilmek, hayatı boyunca sporun içerisinde olan biri olarak asli görevimdir.

Sayın bakanımız;
Samsun basketbolu bayan takımların çokluğu nedeniyle heyecan ivmesi kaybetti, bu sorunun aşılması için mutlak surette erkek takıma ihtiyaç duyulmaktadır. Samsun özünde sporcu şehridir ve gerçekleştirilen yatırımlarla da "Spor Kenti" hüviyetine büründürülmüştür. Merkez de 2500 ve 7500 kişilik iki salon kısa sürede tamamlandı. Bu salonlarda Samsun’u temsil edecek iddaalı ve yarışmacı takımların yer almasını sağlayacak girişimleri başlatmak ve en kısa sürede hayata geçirmek gerekli. Bir spor adamı olarak harekete geçirilen bu oluşuma destek verilmesini istiyorum. Bir erkek basketbol, bir de bayan voleybol takımının kurularak deplasmanlı liglerde yarışması, kente ayrı bir hava katacaktır.

Şehirlerin tanıtımının turizm ve spordan geçtiğinin altını önemle çizmek isterim. Deplasmanlı liglerde yer alan takımları inceleyin. Spor sayesinde, varlıklarıyla kentlerin isimlerini hafızalara kaydediyorlar. Samsun için maalesef bu durum pek parlak değil. Son yıllarda SBK ile başlayan bayan basketbol takımı furyası Canik Belediyespor, Tekkeköy Belediyespor ve 55 Gençlik ile tavan yaptı. Burada maliyetleri artıran unsur olarak, sporcuların tamamına yakınının dışarıdan gelmesini görmemiz mümkün. Belli bir zaman sonra işin tadı da rengi de kaçıyor. Alt yapıdan yeteri kadar sporcu yetiştirememenin sancıları çekiliyor. Bir yerde tıkanıyorsunuz ve sonuç kulüp kapamaya kadar gidiyor.

Bu topraklardan elit erkek basketbolcular yetişmiş, yetişme potansiyeli her zaman mevcuttur. Yeter ki onlar için hedef takım oluşturalım. Geçmişte Samsunspor Basketbol takımı olarak önce bölgesel lig, ardından 2.Lig, daha sonra da üç kez birinci lig oynama hakkını elde etmemize rağmen dönemin yöneticilerinin verdikleri kararlar doğrultusun da lige katılınmadı. Bu kararlar sonucunda gençlerin heyecanı takımın kapatılmasıyla birlikte söndü.

Sayın bakanımız;
Deplasmanlı Liglerde yer alacak bir erkek basketbol ile bir bayan voleybol takımı Samsun adını duyursun fikrinden yola çıkarak, basketbol’un her kademesinde görev yapmış kişiler olarak bir araya geldik ve yeniden bir takım oluşturma adına girişimde bulunduk. Hazırladığımız çalışma dosyası Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Güven Özyurt vasıtasıyla Sayın Arslan Karanfil’e ulaştırıldı. İlginizi ve desteğinizi beklemek en tabii hakkımız. Yeni salonlarımız ve alt yapımız ile şartların oluştuğunu görüyoruz. Amaç, hedef iddialı bir basketbol takımı ile Samsun’a yeniden coşku ve heyecan getirmektir.  

Saygılarımla...

31 Mayıs 2013 Cuma
/Resul AKÇAY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder