Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, göreve başladığı ilk
günlerde, "kaplıca turizmini" dillendirdiğinde, "nereden çıkacak
bu su " diye eleştirilmişti. Ne yalan söyleyeyim... Anlattığında ben de
pek inanamamıştım... Buna rağmen Caner Yıldız,
hiç "pes" etmedi...
Ankara'ya gitti ve TPAO'nun Çarşamba-1 kuyusundan çıkan
sonuçları, bürokratik engelleri aşarak elde etti... Sonra Ortadoğu Teknik
Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Ercan ve Prof. Dr. Bülent Coşkun'la raporu
görüştü ve kuyunun olduğu bölgede etütler yaptırdı...
Elde edilen bulgular, yerin bin 830 metre derinliğinde, 73
derece sıcaklıkta termal su bulunduğunu gösterdi...
Hatta, 2 bin 500 metre
derinliğe inildiğinde, su sıcaklığının 100 dereceye ulaştığı ifade edildi... Caner
Yıldız, turizm bölgelerinde uzun yıllar kaymakamlık yapmış biri olarak; Çarşamba'nın
bu imkanı değerlendirmesini istiyordu. Kaplıca suyunun sadece turizm amaçlı
değil, seracılıkta da önemli olduğunu vurgulayan Caner Yıldız, Türkiye'nin en
verimli ovalarından birine sahip Çarşamba'nın hedefini büyütecek bir gelişmede,
işin zor tarafını kotarmıştı...
Kuyunun bulunduğu alan da artık Büyükşehir
Belediyesi'nindi... Büyükşehir Belediyesi, bu yörede yatırımcılara kolaylık sağlayarak,
teşvik edici bir rol üstlenirse; Çarşamba'nın kaderi değişir... Bunun da ekonomik ve sosyal yansıması, Samsun'a değer katar... Kaymakam Caner Yıldız'ı kutluyorum...
/Necdet UZUN
02.06.2014
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder