7 Temmuz 2014 Pazartesi

Büyükşehir Yasası Yanlış Ve Samsun'da Bu İş Sınıfta Kalır..

Artık neredeyse tüm detaylarıyla ortaya çıkmaya başladı..

İlçelerde; Su yok, arızalar giderilemiyor.. Vatandaş ilçe belediyelerine akın ediyor.. Su parasını SASKİ'ye ödüyor ama 'belediye başkanına biz sana oy verdik çöz sorunumuzu' diyor..

İlçelerde; Köy yolları yapılamıyor... Yaz ayının bitmesine kısa bir süre kaldı ama halen ortada çalışma yok.. Vatandaş ilçe belediye başkanlarına gidiyor.. Belediye başkanına biz sana oy verdik, çöz sorunumuzu diyor..

İlçelerde; İçme suyu sorunları çözülemiyor. Hele köyler kanayan bir yara.. Büyükşehir Belediye Başkanı gördü o da korktu.. 'İçler acısı dedi ama nasıl altından kalkacağını söylemedi.. Köylü ilçe belediye başkanına gidiyor, 'biz sana oy verdik çöz sorunumuzu' diyor..

İlçelerde; Belediyelerde para kalmadı.. Maaşları ödeyebilmek için kredi çekiyor başkanlar.. İller Bankası'ndan ilçe belediye başkanlarının aldığı payların çoğu Büyükşehir'e gidiyor.. Başkanlar, 'anahtarları götürüp Büyükşehir'e vereceğiz' diyor.. Ama vatandaş hizmet bekliyor.. İlçe belediye başkanına gidip, 'para yok anlamayız, hizmet isteriz çöz sorunumuzu' diyor.

İlçelerde; Kaymakamlar tam bir protokol bürokratı oldu. Asayiş konusunu da saymasak 'işsizlikten sıkılacaklar'.. Cami, okul tamiratları ne ararsan köylerde artık Büyükşehir'in yaptırım alanında.. Büyükşehirsiz ilçelere, köylere çivi çakmak mümkün değil, vatandaş seçimler bitti, toplu iğne ucu kadar 'hizmete' muhtaç.. Daha yapılanmayı tamamlayamadılar.. İçişleri Bakanlığı'ndan bir bürokrat aynen şöyle diyor; Beş yıl denenir ama böyle gitmeyeceği belli. Beş yıl sonra uygulama değişir.. Bu Türkiye çapındaki bütün Büyükşehir'lerde 'ortak sorun'..

Ama.. Samsun'da daha farklı bir sorun.. Niye mi?.. Mevcut Büyükşehir'in ekibi yok ekibi.. Aynı ekiple yıllardır iş yapmaya çalışan Başkan Yılmaz, "Metal yorgunluğu yaşayan' bir ekiple işi götürmeye çalışıyor.. Yenilemiyor ekibini.. Hatta beyin takımının 'kaptan köşkünde' oturan ağabeyi de kaybetti..

Sonuç.. Büyükşehir Yasası yanlıştır, merkezden köylere yatırım götürülmesinin sakıncaları daha bir kaç ayda ortaya çıkmıştır bu işi çok iyi bilen bakanlık uzmanlarınca bile uygulanmasının mümkün olmadığı dillendirilmektedir.. Ama Büyükşehir Yasası, Samsun için kökten yanlıştır.. Samsun'da uygulanması imkansızdır.. Bu arada önceki gün Salıpazarı'na çok yağmur yağdığı haberini aldım.. Terme'de de aynı korkulu bekleyiş hakimdi.. Çünkü Salıpazarı’nda sel varsa, Terme battı  demektir..
Su orayı basar..

Büyükşehir acaba dün gece bu konuyla ne kadar ilgilendi merak ediyorum.. AFAD, sabaha kadar uyumadı onu çok iyi biliyorum ama.. Büyükşehir sizce bu tehlikeyi bildiği halde 'ne zaman o dereleri ıslah eder'.. 5 yıl, 10 yıl, 15.. Yani.. Olay budur.. Samsun nire, Salıpazarı nire...

/A.Yener CABBAR
7 Temmuz 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder