11 Temmuz 2014 Cuma

Ayıp, Bir Tarafa; 'Müftüye Sorun, Günahtır Yaptığınız..

Peygamberimiz (s.a.v.) buyuruyor: ... Kim bir oruçluya iftar verirse, onun (oruçlunun aldığı sevap) kadar sevap alır. “Rasûlullah (s.a.v.) orucunu namazdan önce birkaç yaş hurma ile yaş hurma bulamadığı hallerde kuru hurma ile onu da bulamaz ise birkaç yudum su ile iftar ederdi.” Kim söylüyor bu sözü.. Resûlullah (sav)’ın on sene hizmetinde bulunan Enes (r.a.).. Yani Peygamberimiz, 'hizmetindeki Enes'le, ya da yolda gördüğü bir yolcu ile yabancıyla ekmeğini, suyunu paylaşırdı.. İnsan ayrımı yapmazdı..

Eğer manevi ve dini açıdan bakarsak, bu böyle.. İnsanlık açısından da 'böyle olmalı'.. Ramazan ayında, iftar sofrasında ayrım, mevki olmaz, olmamalı.. Sosyal açıya gelince.. İşte tam o noktada sıkıntı var.. Çünkü sıkıntıyı ve bana göre çok ama çok 'ayıplı bir iş yapan' Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü.. Samsun'da ilk kez şahit olduğum bir olaya imza attı.. Gazi ve şehit aileleri için verdiği iftar yemeğinde roof'taki iftara protokolü aldı, basın, koruma ve şoförleri alt kata gönderdi.

Yani aşağıdakiler ile yukarıdakileri uyguladı.. Hem de Ramazan ayında.. Hem de iftar sofrasında ayrımcılık yaptı.. Protokol üyelerinin bazılarının eşleriyle katıldığı toplantıda, protokole hizmet veren koruma, şoför gibi görevlileri 'nedense roof katına alamadılar'.. Yer müsait değildi gibi bir bahanenin arkasına da kimse sığınamaz.. Öyle orta masa yan masa, gibi ayrımlar yapılmasa, 'Ramazan sofrasında' öylesine gösteriye kaçılmasa, yer var var olmasına da.. Mesele 'o görevliler yukarıya alınmak istendi mi?.. İşin garibi daha katılımın ne kadar olduğu bilinmeden, hazırlıklar yapılmış.. Birinci kat görevliler için (basın dahil), üst kat protokol için hazırlanmış.. Zaten iftar gazi ve şehit yakınlarına veriliyor, onlar da elbette Roof'ta olacak..

Bir görevli kapıda karşılıyor... Görevli buyurun; Yanıt:  'ben korumayım', bu tarafa.. Basın mensubuyum, bu tarafa.. Ben beyfendinin şoförüyüm, yanaaaa, aynı tarafa..' Ben .... Müdürü, 'Roof katına alalım efendim'.. Yuh yani.. O aynı görevli bir de üstelik, “Yemekten sonra isterseniz resim çekmeye çıkarsınız’.. Tabii emredersiniz.. Sonuç 'basın mensupları' yemeği iftarını açmadan terk etmiş.. Ajanslar kalmış.. Ama bırakın ayıbı, müftü de var o iftarda ona sorun.. İnsan ve mevki ayrımı yaparak günaha bile girmiş oldunuz?.. Dua edin, çat kapı vatandaşın kapısını vurup sofrasına oturan, zeytinini, ekmeğini paylaşan Başbakan Erdoğan da duymasın.. Maazallah.. Protokollük bir anda bitebilir..

/A.Yener CABBAR
11 Temmuz 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder