4 Şubat 2015 Çarşamba

Artuk Bey


Muzaffer Altıntaş Mardin doğumludur. Canik Belediyesinin kurduğu ‘Meşe Tesislerini’ aldığında adını ‘Altınmeşe ParkTesisleri’ olarak değiştirmiş. Muzaffer Altıntaş, bir salona da ‘Artuk Bey Kafe’ adını koyunca merak edip sordum “Artuklu Beyliği ile bir ilgisi var mı?” diye. Ki; Artuklu Beyliği, adını kurucusu Artuk Bey’den alan ve 1102-1409 yılları arasında hüküm sürmüş, merkezi Mardin olan bir Türkmen Beyliğidir. Ama öğrendim ki, Artuk Kafe adını Artuklu Beyliğinden değil de 2 Abdülhamid’in kahvecisi Artuk Bey’den alırmış. Muzaffer Altıntaş Canik Meşe tesislerinin adını Altınmeşe Park Tesisleri olarak değiştirmekle kalmamış. Devraldıktan sonra 2 milyon lira harcayan Muzaffer Altıntaş,  Tesisi adeta yeniden yapmış.

Önceki gün arayan Muzaffer Altıntaş, “Gazetelerin Genel Yayın Yönetmenleriyle kahvaltı yapacağız, ama sen de gelirsen çok sevinirim” dediğinde, hiç tereddüt bile etmeden “Elbette gelirim” dedim. Bir Samsunlu olarak Muzaffer Beye borçlu olduğumuza inanırım çünkü. Muzaffer Bey, bunu yazdığım için bana gönül koyacaktır biliyorum ama yine de yazacağım. Muzaffer Bey bir baba ama Allah uzun ve sağlıklı ömür versin, bütün çocukları sağlam ve sağlıklı çok şükür. Ama buna karşın o tarihlerde bekar olduğu halde, henüz anne değilken yani, Özlem (Yeşilyurt) Temiz’le birlikte kurdukları bir dernekle Down Sendromlu çocuklara yıllarca anne ve baba şefkatiyle baktılar. O çocukları karşılıksız sevdiler yani. Bu nedenle Muzaffer Altıntaş, “Beni ne amaçla çağırıyor acaba” diye düşünmeksizin, iki elim kanda olsa onun davetine mutlaka katılırım.

Oldum olası çok kültürlü şehirlere gıpta ile bakarım. Samsun çok kültürlü bir şehir değil maalesef. Altınımeşe Park, bize alışkın olduğumuz Karadeniz kültürünü sunuyor doğal olarak ama Güneydoğu Anadolu’nun ve özellikle de Mardin’in çok kültürlü havasını da yaşatıyor. Bir akşam kemence eşliğinde aşina olduğunuz yöremizin türkülerini dinlerken, bir başka akşam ise sıra gecesinin o doyumsuz hazzını yaşarsınız. Size yöresel yemekleri de, yöresel lezzetlerini bozmadan sunuyor Altınmeşe Park. Ama yemek sonrası özel bir sunumla ikram edilen Mardin’den getirilmiş ‘Artuk Bey Kahvesini’ yudumlarken kendinizi Mardin’de hissederseniz de şaşırmayın sakın.

Samsun sanayi şehri değil. Üreterek kalkınamıyoruz. Bu durumda istihdam yükümüzü de hizmet sektörü taşıyor. Bu nedenle hizmet sektöründe uzun süreli ve kalıcı başarı da ancak yaratıcı fikirlerle sağlanabiliyor. Risk almak gerekiyor yani. Muzaffer Altıntaş,  Altınmeşe Park’ı Samsun halkının ‘Atakum alışkanlığına’ alternatif olarak sunuyor. Kafe, restoran gibi eğlence yerlerinin çeşitliliği nedeniyle halkımızın Atakum’u tercih etmesi kadar olağan bir durum olamaz ki, ben de çocuklarımla boş vakitlerimi Atakum’daki Green Str (Yeşil Cadde) Kafede değerlendiririm ama Altınmeşe Park’ta sizin için hazırlanmış farklı bir seçenektir.

/Ragıp GÖKER
04.02.2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder