7 Şubat 2015 Cumartesi

Anadolu Folklor Vakfı’nı Samsun’a Çok Görmek

Samsun Anadolu Folklor Vakfı, mevcut binasından tahliye ediliyor! Alternatif olarakda Anakent İş Merkezi 4. Katta 3 adet oda. O da ihaleye girecek kazanırsa. Yani odaların elverişsizliğinden de önce tahsisi ihaleye göre yapılacak ya da yapılmayacak.  Samsun 1. İdare Mahkemesi’nin 28/01/2015 tarihli kararına göre “ Yürütmenin durdurulma isteminin, davalı idarenin birinci savunması alındıktan veya cevap verme süresi geçirildikten sonra yürütmenin durdurulması istemi hakkında yeniden karar verilinceye kadar kabulüne”  ile geçici bir nefes alındıysa da konu azdan çoğa doğru bir seyir almaktadır.

Milli Emlak’ça tahsis edilmiş yerin vakfın faaliyetlerini devam ettirebileceği başka bir yer tahsis edilmesi ya da aynı büyüklükte uygun bir yerde kültürel faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için bir bina yapılması halinde imar plan değişikliğinin değerlendirileceği, zamanın İl Özel İdaresi İmar ve İnşaat Dairesi Başkanlığı’nın yan, devletin resmi görüşü olarak yer bulmuşken; bütün bunlar hiç yokmuş gibi sokağı göstermek en azından bu şehrin saygınlığına sığmaz.

Vakfın, Samsun’a hangi değerleri kattığını bilmemek, umursamamak ancak değersizlikle ifade edilebilir. Daha uygun daha elverişli bir mekan tahsis edilmesi gerekirken, mevcut binasından da yoksun bırakılmayı masun gösterecek bir cümle kuramıyoruz. Unutulmamalıdır ki; yetkiler gelip geçici eserler, yapılanlar kalıcıdır. Bugüne kadar 4 kıta da 25 ülkede 30 uluslararası festivalde Samsunumuzu ve ülkemizi başarı ile temsil etmiş sadece  bir Halk Oyunları Topluluğu değildir Anadolu Foklor Vakfı.

-Samsun halk oyunlarını ilk defa araştırıp derleyen
-Muzaffer Sarısözen’den sonra ilk kez yörede türkü araştırması yapan ve bu araştırma sonucu 6 türkü derleyen
-İlk kez Samsun yöre giyim ve kuşamını araştırıp derleyen
-İlk kez Samsun folklorunu dünyaya tanıtan,
-İlk kez Samsun da ‘Türk Halk Bilimi’ne hizmet verenleri araştırıp derleyip arşivleyen,
-İlk kez Samsun yöre müziklerini bir CD haline getiren,
-İlk kez ve 6 defa Samsun Türküleri Programı gerçekleştiren,
-İlk kez Samsun folkloru adında kitap ve dergi yayınlayan,
-İlk kez ‘Uluslararası Samsun Festivali’nde Samsun yöre oyunlarını sergileyen,
-İlk kez çocuk masal ve hikayeleri, çocuk şarkıları CD’si yayınlayan ve daha birçok ilke imza atan bir emeğin, bir  çabanın adıdır Anadolu Folklor Vakfı.

23 vakıf ve derneğin kurduğu  Samsun Kültür Sanat Platformu Yönetim Kurulu’nun konu hakkındaki açıklamasını paylaşıyor, duyarlılığınızı beklediğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum. Zira sıkıştırılmış STK’lar toplumun patlama noktalarıdır. Sıktıkça, sıkıştırdıkça sorun katlanarak başka başka biöçimlere bürünür.

Samsun Kültür Sanat Platformu Yönetim Kurulunun Açıklamasıdır:
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ
SAYIN YUSUF ZİYA YILMAZ BEYE ÇAĞRIMIZDIR
Hak vereceğiniz üzere tek bir dernek ve vakfımıza yapılmış haksızlık hepimize yapılmış bir haksızlıktır. O dernek ya da vakıf nezdinde ortaya çıkmış sorun hepimizin sorunudur.
Anadolu Folklor Vakfımızın, Platformumuzun Hamisi olan Büyükşehir Belediyemizce yaratılmış Hizmet Binası Sorunu nun en kısa zamanda çözüme ulaşacağı inancımızı paylaşır,
Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızdan aynı sahiplenici ve değerli bir karşılık beklediğimizi arz ederiz.
Saygılarımızla...
SAMSUN KÜLTÜR SANAT PLATFORMU YÖNETİM KURULU”
Güzel günlere uyanın,
Sağlıcakla kalın.

/Uğur DEDE
07.02.2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder