27 Aralık 2010 Pazartesi

Samsun Yeter mi?


Nüfus cüzdanında 'Samsun' yazıyor diye...  Samsun'dan milletvekili adayı olması doğru mu? Doğru yanıtı bakın kim veriyor... Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) Genel Başkanı Kaya Aşçı... AK Parti İl Başkanı Adem Güney'i ziyaretinde... Seçimde İstanbul'da kendilerini temsil edecek Samsunlu milletvekili adaylarının çıkarılmasını istediklerini... İstanbul'da yaşayan yaklaşık 450 bin civarında Samsunlunun İstanbul'da, Samsunlu adayların çıkarılmasını istediğini belirtti ve destek istedi.
***
           
Böyle isteğe can kurban! Samsun'daki siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları güçleri yettiği kadar buna destek vermeli... İstanbul'da, Ankara'da ya da İzmir'de... O illerde seçilecek milletvekillerinden ne kadar çok Samsunlu olursa... Samsun bundan karlı çıkar...
***
           
Ancak... Bazıları var ki... Kimi dernek, kimi vakıf başkanı... Hepsi de, ölüyü diriyi halledip... Gözlerini Samsun'a dikmişler... Samsun'daki 9 milletvekilinden biri olmak için çırpınıyorlar... Her yolu deniyorlar!
***
           
Bürokraside olana laf yok elbette...  Ancak Samsun'dan ayrılalı yıllar olmuş... İstanbul'da çeşitli siyasi görevlerde bulunmuşlar... Orada ev almışlar, mülk sahibi olmuşlar... Samsun'la bağları sadece akraba ve babadan kalma mallar...  Bir de nüfus cüzdanında yazan 'Samsun' ibaresi! İşte böyleleri seçim yaklaşırken gözlerini Samsun'a çeviriyor... Hani kendileri büyük şehirlerde küçük görevlerde de olsa siyaset yapıyorlar ya... Büyük şehirlerin küçük görevlerinin, Samsun'un büyük görevlerini hak etmeyi gerektiriyor sanki... Şimdiden yoklamalar çekiyorlar... Kimileri aday adaylıklarını şimdiden dillendiriyor!
***
           
Ne Samsun'a çivi çakılırken varlar... Ne Samsun'un sevincinde ne üzüntüsünde... Samsun, Samsunlu ve Samsunspor için kıllarını oynatmazlar... Ama sıra koltuğa gelince... Samsun'da yaşayanları değil...
Kendilerini layık görürler oraya!
***
           
Doğrusu Kaya Aşçı'nın söylediğidir...  Samsun dışında yaşayan Samsunlu... Bulunduğu ilin, yaşadığı kentin koltuğuna talip olmalıdır...  Zaman zaman yanlış tercihler yapılsa da... Samsun'da o koltuğa layık... O koltuğu hakkıyla dolduracak... Binlerce Samsunlu ve Samsun sevdalısı vardır!

/Erdem EROL
27.12.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder